Leidinggeven aan OOP

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de opleiding Leidinggeven aan OOP van Buro Schoolwerk! Dat betekent dat je je realiseert dat leidinggeven aan een team onderwijsondersteunend personeel een vak apart is. Een OOP-team is heel divers, want de medewerkers hebben veel verschillende achtergronden en opleidingen.

Hoe stuur, motiveer en coach je medewerkers? Wat doe je als de samenwerking in een team stroef loopt? Hoe ga je om met conflicten? Wat doe je met een medewerker die niet meer gemotiveerd is? En hoe ga je om met al die verschillen in achtergrond, kennis en ervaring van de medewerkers waar je verantwoordelijk voor bent?

Leidinggeven doe je er niet even bij, het is een kunst. Tijdens de opleiding Leidinggeven aan OOP leer je effectief leiding te geven, juist ook in ingewikkelde situaties.

Maar we gaan verder, want een team van OOP’ers in de school heeft zo zijn eigen dynamiek. Zowel in zijn verhouding tot de docententeams als ook binnen het OOP zelf werken veel krachten op elkaar in. Het vereist dat je kunt schakelen tussen leiderschapsstijlen. Ook moet je kunnen laveren tussen de vele tegengestelde belangen. En het is belangrijk dat je je medewerkers begeleidt bij het op een gezonde manier functioneren in hun faciliterende rol.

Buro Schoolwerk constateert dat de positie van het OOP binnen schoolorganisaties verandert. Door veranderingen, zoals gespreid leiderschap, evolueren traditionele hiërarchische structuren naar meer horizontale organisatiestructuren. Dit heeft invloed op het (zelf)beeld van het OOP, waarin gelijkwaardigheid en waardering belangrijk zijn. Een leidinggevende wil zijn team ondersteunen en versterken tijdens deze cultuurverandering. Dit vraagt een grote mate van sensitiviteit en doortastendheid, zowel op mens- als op organisatieniveau. Wil je dit in de vingers krijgen, dan is de opleiding Leidinggeven aan OOP echt iets voor jou!

Voor wie?

Deze opleiding is voor iedereen in het onderwijs die zich wil ontwikkelen op het gebied van leiderschap en zich wil verdiepen in de dynamiek van het onderwijsondersteunende personeel.

De opleiding is ontwikkeld op HBO werk- en denkniveau. Je hebt een open en nieuwsgierige houding ten opzichte van jezelf, elkaar en het leerproces.

We werken met groepen van maximaal 12 deelnemers. Daarmee kunnen we iedereen goed begeleiden in het leerproces.

Ben jij iemand die bereid is om jezelf en je eigen leerproces steeds opnieuw te onderzoeken? Schrijf je dan in voor deze opleiding!

Opzet van de opleiding

De opleiding Leidinggeven aan OOP bestaat uit 8 lesdagen. De startdatum is 26 september 2024 en de opleiding duurt 8 maanden. Dit is bewust zo gekozen, zodat je klaar bent met de opleiding als de formatieprocessen weer van start gaan. Daarmee heb je de mogelijkheid om direct te reageren op vacatures voor leidinggevende functies. Hoe fijn is het om dan het certificaat “Leidinggeven aan OOP” op zak te hebben!

Meer informatie over de opzet van de opleiding en praktische informatie lees je in onze brochure over de opleiding Leidinggeven aan OOP.

Financiële investering

Voor deze opleiding investeer je € 3.985,- (vrijgesteld van BTW). Dit is inclusief studiemateriaal en volledig verzorgde lesdagen.

Ben jij enthousiast geworden, meld je dan aan via onderstaande aanmeldformulier.

Vragen? Of even verder praten? Neem dan contact met ons op via leiderschapsprogramma@buroschoolwerk.nl

Aanmeldformulier

 

 

*Het lesgeld is inclusief volledig verzorgde lesdagen, studiematerialen en een mentorprogramma.