Buro Schoolwerk bestaat 5 jaar!
Wij vinden dit een reden voor een mooi feest. Dat feest vieren we graag samen met onderwijsprofessionals uit het hele land.

Op zaterdagochtend 21 januari 2023 ben je van harte welkom in Apeldoorn om een workshop van Buro Schoolwerk te volgen. Uiteraard is dit een cadeau van ons aan jou. 

Programma
09:30 uur – 10:00 uur: inloop met koffie/thee en traktatie
10:00 uur – 10:15 uur: welkomstwoordje en naar de lokalen
10:15 uur – 12:00 uur: workshops
12:00 uur – 12:15 uur: afscheid

Locatie
Veluws College Walterbosch
Waltersingel 130
7314 NX Apeldoorn

Maak je eigen routebeschrijving met behulp van Google Maps

Parkeren is mogelijk langs de straat en op de parkeerplaats rechts (achter) van de school.

Heel graag ontmoeten we je op 21 januari!

Dienstverlenen zonder over je heen te laten lopen

Soms zeg je te snel ja tegen een verzoek van een collega. Of je zegt nee, maar houdt er toch een baalgevoel aan over. Situaties die veel energie kosten. In deze workshop speel je samen met een trainingsacteur dergelijke situaties uit en leer je hoe je beter voor jezelf op kunt komen.

Buigen of barsten

In deze workshop leer je creatief om te gaan met lastgevend gedrag. Daarbij houden we rekening met het feit dat pubers extreem gevoelig zijn voor beloning. Denk daarbij aan erkenning geven, inzetten van humor en het positief formuleren van regels en afspraken.

Positief communiceren met je leerlingen

In deze workshop leer je hoe je in gesprek kunt gaan met leerlingen met behulp van oplossingsgerichte vragen. Je leert rekening te houden met de werking van het puberbrein, je ervaart de waarde van positieve vragen bij een probleem en je leert een nieuw pakket met positieve vragen.

Stilstaan bij de stille leerling

In deze workshop krijg je handvatten om professioneel om te gaan met leerlingen met depressie, angst- en dwangstoornissen.

Intervisie met intervisiekaarten

In deze intervisie ga je aan de slag met de casus van één van de deelnemers, waarbij je gebruik gaat maken van de door Buro Schoolwerk en Uitgeverij Pica ontwikkelde Intervisiekaarten voor OOP. De kaarten zijn ook verkrijgbaar tijdens deze lustrumdag.

Autismevriendelijk werken

In deze workshop leer je leerlingen met kenmerken van ASS beter herkennen en krijg je handvatten hoe je deze leerlingen beter kunt begeleiden.

Je bokst zoals je bent

Herken je die snelle, direct reagerende collega? Hoe zet je die stille collega in zijn of haar kracht? Wat doe je met die collega die wel uithaalt maar niet incasseert? Hoe maak je contact met de collega die liever op afstand blijft?

In deze workshop gaan we deze dynamieken onderzoeken. We verkennen de vier verschillende boksstijlen die mooi aansluiten bij de communicatiestijlen. Het is een actieve workshop, waarbij sportieve kleding gewenst is en waar je daadwerkelijk met elkaar gaat boksen.

Working 9 to 5, was het maar zo’n feest

In deze workshop leer je hoe je de balans tussen werk en privé beter kunt bewaken. Je leert de verschillen tussen belangrijk en urgent en krijgt daadwerkelijk handvatten aangereikt hoe je weer met meer plezier met werkdruk om kunt gaan.